Абитуриентите на СУ „Хр. Ботев” в Бобов дол обявиха Росица Борисова за „Най-печен учител”

Росица Борисова

Преподавателката по икономически дисциплини в СУ „Христо Ботев” в Бобов дол Росица Борисова е сред отличените учителки от тазгодишните абитуриенти на гимназията. Борисова получи грамота „Най-печен учител” от завършващите. „И други колеги получиха подобни грамоти. Радвам се, че учениците са ми дали такава оценка. Още повече, че няколко години не бях в системата на образованието, а в друга сфера. След като се върнах в училище тази есен, положих много труд, но лесно се адаптирах. Има промени, но аз обичам учителската професия и се радвам, че отново имам възможността да я практикувам”, коментира та си Борисова.

Както е известно, тя е координатор на ГЕРБ в община Бобов дол. Беше общински съветник в предишния мандат на местния парламент в миньорския град и е секретар и самодеец в читалището в Мало село. 5 г. Борисова работеше в сектора на водоснабдяването към „Кюстендилска вода” в Бобов дол.

Тази година в СУ „Христо Ботев” – Бобов дол, завършват 13 ученика. Паралелката е с профил „Стопански мениджмънт”. Балът на абитуриентите, чийто класен ръководител е Димитринка Иванова, е на 24 май в Сандански. На 1 юни пък гимназията чества 140 г. от създаването си, във връзка с което тази година имаше още няколко инициатива.

Ради Георгива даже и написа послание: „Завършихме, приятели, но и на завършването си останахме този луд клас, който сме си!
Госпожо Борисова, Благодарим Ви, че ни изтърпяхте тази една година! Ще се надяваме да си спомняте само хубавите моменти с нас!
Ние винаги ще ви обичаме, а и също така ще си останете нашата КРЪСТНИЦА!
Влизахме в поредния час ,убедени, че грешките не са в нас. А там в тясничката стая, Борисова причаква зная. С дневника в ръка, между двете двойки появи се още една. Следващият път да си научиш, че с живота не ще да случиш. Имената ни бърка, но не е нарочно и затова всичко е точно.”