Автобус с 30 деца пламна като факла в движение на път за Боровец, пожарникари от Самоков го загасиха

Автобусът е напълно изпепелен. Снимка: Явор Аршинков

Шофьорът е спасил пътниците, огънят погълнал возилото за минути

Самоковски огнеборци загасиха пламнал автобс по пътя за Боровец. По неофициална информация автобусът е превозвал 30 деца на екскурзия, той е напълно изпепелен.

Вчера сутринта автобус с пловдивска регистрация се запалил по време на движение. Возилото е пътувало в посока Боровец. Предполага се, че автобусът е превозвал деца на възраст 7-12 години. По думи на запознати шофьорът е забелязал запалването и много бързо децата и всички пътници са изведени. Едно от децата е казало разтревожено, че в автобуса има пушек. Шофьорът е спрял и констатирал, че и при спрян двигател излиза дим от возилото. На мига са взети мерки за евакуация.

Първи на мястото на инцидента са отишли огнеборците от пожарната в Боровец. На помощ е извикана и пожарната команда от Самоков. Заради забавянето на сигнала поради евакуацията на децата огнените езици са погълнали автобуса.

Разследващите работели по версиите за причините за пожара. Не е изключено причина за него да е неизправност в автобуса. Пожарът е обхванал много бързо возилото, защото са горели тапицериите, дунапрени и други с голяма калоричност, както и  лесногорими течности.