Автомобилът на старо: Евтина спортна кола

Когато на дневен ред е покупката на достъпен автомобил, но пък условието е той да е с елегантен и спортен дизайн, веднага се сещаме за моделите на Alfa Romeo. Сега ще спрем вниманието ви на едни по-неконвенционални “алфи”, които е доста евтини, а същевременно изглеждат и елегантно, и спортно.

Това е Alfa Romeo GTV или откритата версия Spider. Подобна кола на старо може да бъде открита у нас за малко над 1000 лева, но за сметка на това има агресивен външен вид, само две врати и доста екстри. Въпреки спортния си дух, задвижването е предно, което е малко тъжно, но пък е по-евтино за поддръжка и по-практично през зимата.

И откритата и закрита версии се предлагат на пазара за употребявани автомобили с дълбоки спортни седалки, тапицирани с кожа и текстил, както и с 3.2-литров V6 двигател с 240 к.с. Трябва обаче да знаете, че моделът не блести с надеждност, а сравнително динамичният шестцилиндров агрегат е доста лаком.

По-малките бензинови агрегати с обем 1.8 и 2.0 литра също си имат проблеми, но са за предпочитане. Моделът се появява на бял свят през 1995 година във версиите GTV и Spider и слиза от конвейерите през 2005 и 2006-а, съответно за купето и кабриолета.

 

 

 

Източник: fakti.bg