Автомобил на старо BMW 3

Актуалната „тройка” на BMW осигурява повече място за пътниците си и вози по-комфортно, но произвежданият от 2005 година предишен модел също доставя типичното за марката удоволствие зад волана.

Двигател:  Варианти са например 325i или 330i, дизелите 325d и 330d. Разбира се, практично настроените хора могат да се насочат и към четирицилиндрови дизели, като 318d и 320d, чийто разход се придържа в рамките на шестте литра.

Каросерия: Седан (E90), Touring (E91), Coupe (E92, от 2006) или Cabrio (Е93, от 2007) – гамата на BMW Серия 3 включва добър избор от варианти.

Изработка: BMW Серия 3 радва със своята солидна изработка.

Безопасност: Шест въздушни възглавници и серийна ESP са стандартното за класа оборудване. През септември 2008 година се добавят активни опори за глава.

Ходова част: Директното и осигуряващо отлична обратна връзка кормилно управление е една от причините за отличната управляемост на „тройката”.

Кой двигател ви препоръчваме

Все още можете да се насладите на мекотата на шестцилиндровите атмосферни агрегати. Една икономична алтернатива е BMW 320d.

От коя година да е моделът

През 2008 година седанът и Touring бяха обновени (интериор, i-Drive, двигатели, фейслифт на предната и задната част), купето ги последва през 2010 година.

Колко е надежден

Според специалистите на Dekra, надеждността на петото поколение на BMW Серия 3 е на високо ниво. При версии с автоматична трансмисия проблеми понякога създава рядко използваната ръчна спирачка. Голямата прилагана сила в кормилната система (в случай че са монтирани широки гуми) може да създаде проблеми с кормилните щанги и тръбопроводите на сервоусилвателя./ams.bg