Агресия в спешното в Кюстендил: Пиян ром изпотроши врата след разправия с друг пациент

Случката се разиграва в присъствието на полицията

Пиян, 33-годишен мъж от ромския квартал в Кюстендил, изпотроши вратата на Спешния център към МБАЛ „Д-р Никола Василиев” в областния град. Инцидентът е станал в присъствието на полицията, потвърдиха от лечебното заведение. Мъжът е докаран в нетрезво състояние и със срязана ръка.

Преди това е буйствал в собствения си дом, като е чупил стъклени предмети. Докато обработват порезната му рана, полицията отвежда друго лице от ромски произход. Между двамата пациенти възниква скандал, като в състояние на афект 36-годишният започва за удря и троши вратата. Не е имало конфликт между персонала и пациентите, увери директорът на лечебното заведение Д-р Александър Величков. „Чести са случаите, при които в такива състояния докараните демонстрират това поведение. В изблик на афект, обичат да трошат по нещо. Случва се и в присъствието на полицията. Пред очите на полицейските служители е строшена вратата, след което са задържани и двамата”, разказа д-р Величков. Лекарят отбелязва, че подобно поведение не е рядкост.

„Както си трошат вкъщи, така трошат и тук, за да демонстрират, че са афектирани и раздразнени. Трудно се работи в тези условия. За съжаление, това не е нещо ново, чупи се периодично. За да се избегнат инциденти бяхме принудени да махнем стъклото на вратата, та да не пострада някой пиян. От години пияните се карат в спешните отделения, защото няма изтрезвители. Свикнали сме с всичко -пияни, наранени, паднали, слагаме ги на системи, за да изтрезнеят и така. Това са житейските реалности, работим с всякакъв контингент. Подобни хора се водят пациенти, но те не са болни, а пияни”, коментира главният лекар. Той увери, че вратата е отремонтирана.

От полицията съобщиха, че 36-годишният мъж е задържан. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление-Кюстендил. Уведомен е и дежурен прокурор.