Адв. Спас Велков застава начело на листата на АБВ в Благоевград, общинският лидер Владимир Елезов аут от списъка

 

 

33-02-04-spas-velkov1
Спас Велков

Благоевградският адвокат Спас Велков застава начело на листата на АБВ в Пиринско. Азбукарите от областта скочиха срещу председателя на общинската организация в Благоевград Владимир Елезов и не искат той да намери място там. Те дори изпратиха до централата в София своя вариант за листа и открито заявиха, че не искат Елезов, който е член на Изпълнителния съвет на партията, да фигурира в списъка.

Владимир Елезов не бе открит за коментар и не стана ясно дали е обиден на съпартийците си, че не го припознават за лидер и не му гласуват доверие.

33-02-04-vladimir-elezov
 Владимир Елезов

Както „Вяра” писа, водачът на листата на АБВ в Благоевград Спас Велков подаде оставка като общински лидер на АБВ в Благоевград в навечерието на местните избори през 2015 г. в знак на несъгласие с подреждането на листата за общински съветници и утвърждаването на Владимир Елезов за кандидат за кмет. Тогава той изрази разочарованието си, че не се зачита мнението на учредителите на партията.

В края на декември 2015 г. Владимир Елезов да оглави АБВ в Благоевград с благословита на Георги Първанов и Румен Петков.