Адмирации! Гимназистът от Петрич Марио Митончев спечели стипендия “Буров”

Марио Митончев, ученик от 12 “а” клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, спечели стипендия от фондация „Буров“. Това съобщиха от ПГ по икономика и туризъм “Проф.Асен Златаров” в Петрич.

Стипендията се връчва от Управителния съвет на фондацията на 10-те най-добри млади икономисти от икономическите гимназии в България.

Марио е част от екипа на ПГИТ, спечелил наградата на катедра „Стратегическо планиране“ в СА “Свищов“ на национално ученическо състезание по управление на проекти, 1-о място с екип на ПГИТ във финално състезание за напреднали в проект InnoSchool на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев и РУО – Благоевград, 4 място с екип на ПГИТ в конкурса на фондация „Млад Благотворител“.

Марио Митончев участва в множество проекти: Академия за млади промоутъри на културното наследство в нашия регион по трансграничен проект на Бизнес инкубатор – Сандански, международен проект „Климатични герои“ на природозащитната организация WWF, трансграничен проект за социално предприемачество на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев.

Младите икономисти от школата на ПГИТ за поредна година доказаха високия професионализъм на своите преподаватели, като по традиция се наредиха сред най-добрите в България, съобщиха още от учебното заведение. Носители на стипендия „Буров“ са още Станислав Бакалов от Випуск 2018, София Карадалиева и Христо Иванов от Випуск 2019.