Акции “Антидрога” в Петрич, Благоевград и Банско, има задържани

Акции по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества са проведени от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 22.02.2022 г. в гр. Петрич, непосредствено след като е разпространил около 18 грама наркотично вещество /канабис/ на непълнолетно лице, от полицейски служители на РУ-Петрич е задържан 26-годишен мъж от града. В хода на работата по случая, у същия е намерена и иззета около 0,90 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис, а в обитавано от него жилище в гр. Петрич е открита ръчно свита цигара, съдържаща около 0,28 грама канабис.

През вчерашния ден в гр. Благоевград, от служители на сектор „ПКП“ и отдел „Разследване“ при ОДМВР-Благоевград е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 41-годишен благоевградчанин, като в автомобила е намерено и иззето около 1 грам наркотично вещество, реагиращо положително на кокаин, а у 31-годишна жена пътуваща в него – около 0,5 грама кокаин. При проведени последващи мероприятия е проверен и лек автомобил „БМВ“ с 32-годишен водач от гр. Благоевград, у когото е открит около 1 грам кокаин и 29-годишен пътник в автомобила, у когото също е намерен около 1 грам кокаин. В хода на работата по случая, от полицейските служители е установено, че наркотичните вещества, намерени у жената и двамата мъже на 41 и 29 години са разпространени от 32-годишния мъж, в чието жилище са открити: около 36 грама кокаин, около 16 грама бяло, прахообразно вещество, предназначено за примес към наркотичното вещество, както и електронна везна и мерителна лъжица със следи от кокаин по тях. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

Около 2 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис е  намерена и иззета от полицейски служители на РУ-Банско. Наркотичното вещество е открито, след като около 17:40 часа на 23.02.2022 г. е проверена хотелска стая в гр. Банско, обитавана от 27-годишен израелски гражданин. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.