Алберт Попов стана лице на зимния ни туризъм

Българският състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов става новото лице на зимния ни туризъм и символичен посланик на дестинация и бранд България. След историческата победа, която завоюва 25-годишната надежда на българския спорт, той вече е носител и на още едно отличие, което в сряда му бе връчено от министър Илин Димитров – Златна роза, символ на дестинация България и на българския туризъм.

Само два дни след като спечели третото място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Палисейдс Тахо, Алберт Попов беше гост в Министерството на туризма по покана на служебния министър д-р Илин Димитров. Алберт Попов пристигна, носейки бронзовия си приз, придружаван от своя треньор Ивайло Борисов. На срещата присъстваха председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев и заместник-председателят й Георги Бобев.

Министър Димитров поздрави екипа за големия успех. „След Вашата знакова победа, с която ни направихте горди, бихме искали да Ви включим и в гигантския слалом на туризма като наш посланик на туризма и това върви с една специална награда – символът на България и на Министерството – Златната роза. Благодаря Ви много за всичко, което направихте.“ С тези думи министър Димитров се обърна към Алберт Попов, като му връчи отличието. Спортистът отговори, че приема тази чест с огромно удоволствие и изрази готовност да се превърне в новото лице на зимния ни туризъм.

В разговора министър Димитров посочи предимствата на красивата българска природа и планини, а представителите на БФСки и от екипа на Попов подчертаха, че са обиколили много ски курорти и най-големите зимни центрове в Европа и в света и България по нищо не им отстъпва, дори често ги превъзхожда. Президентът на БФСки Цеко Минев, който по-рано изтъкна постижението на българския спортист, казвайки, че този успех е бил дълго чакан, коментира условията за професионален спорт и практикуването на зимни спортове от туристите и любителите на планината на българските ски писти.