Американски сенатор нецензурно за Русия: 2017-а ще бъде годината, в която Русия ще бъде ритната отзад в Конгреса

 

34-13-04-greamПрез 2017 г. Конгресът на САЩ ще положи всички усилия за въвеждането на нови санкции срещу Русия и съответният законопроект ще бъде даден на президента Доналд Тръмп, заяви сенаторът републиканец Линдзи Греъм.

„Казвам на нашите немски приятели – вие сте следващите. На приятелите ни във Франция – те са подире ви. А на нашия приятел Лавров, казвам: надявам се, че най-накрая ще се сблъскате с последствията за това, което вие и вашият режим прави с демократичните страни. 2017 г. ще бъде годината, в която Русия ще бъде ритната отзад в Конгреса“ (…And 2017 is going to be a year of kicking Russia in the ass in Congress), заяви Греъм на Мюнхенската конференция по сигурността.

Сенатор Греъм е един от най-непримиримите привърженици на санкциите (а и не само санкциите) против Русия, съвсем наскоро той участва в разработването на законопроект, призован да ограничи потенциално еднолично решение на президента Тръмп да отмени част от мерките срещу Москва, въведени с указ от Барак Обама.

Санкциите срещу Русия са един от ключовите моменти, който според наблюдатели ще определя отношенията между Москва и новата американска администрация. Засега официалните изказвания от Белия дом гласят, че санкциите ще останат в сила, докато Русия не върне Крим на Украйна. В Москва вече заявиха, че няма да връщат никому собствените си територии. Още преди да бъде избран за президент Доналд Тръмп заяви, че всеки опит да бъде отнет Крим от Русия ще доведе до Трета световна война.

 

Снимка:

Линдзи Греъм