Анастасия Христова дари 140 тома книги на библиотеката в Жиленци

Даренията от книги за библиотеката в кюстендилското село Жиленци нямат край, особено през месец април. Този път от София пристигнаха 140 тома книги и обогатиха библиотечния фонд в културната институция, която се помещава в НЧ “Димитър Каляшки-1920”. Това съобщи Валентина Николова, която е библиотекар, като не скри своето възхищение от дарителя – Анастасия Христова от София.

“Месец април е изключително ползотворен за нас, защото няма ден без направено дарение на книги, дошло при нас от различна точка на България. Този път дарителят е едно момиче – Анастасия Христова от София. Тя се свърза с мен и пожела да подари своите книги, събирани с години от нея и нейното семейство. С личен транспорт и щедро сърце, тя и семейството й ни дариха 140 тома книги. Жанровото разнообразие е много голямо – от българска, руска и западна класическа литература през училищна литература, любовни и криминални романи, изобразително изкуство, биографии, енциклопедии, история, та чак до детски книжки с приказки и песнички.

Литературата не е съвременна, но ползата е огромна, защото попълнихме липсите и заменихме скъсаните книги със здрави. Така на пръв поглед стари книги получиха шанс да имат нов дом и нови ползватели. Благодарим от сърце за дарението, за доверието, за вниманието и за запознанството!”, сподели Валентина Николова.

 

Краси ЦЕНКОВА