Анелия Димитрова и Светлана Зашева от Кюстендил станаха майки на годината

Отличените майки
  • Майките на преборилите се с коварна болест Бети и Вальо бяха отличени за работата им по редица благородни каузи

Анелия Димитрова и Светлана Зашева от Кюстендил са сред 100-те дами, които получиха приза “Майка на годината”. Престижната награда бе връчена на групата „С вяра в доброто – подари надежда“, обединяваща жени от цяла България, които плетат играчки за благотворителни каузи.

Анелия Димитрова и Бети

Създателят на благотворителната онлайн платформа HelpKarma Константин Кръстев награди Анелия Димитрова, посветила живота си на добрите дела. Тя е майката на Бети, която успя да пребори едно от най-тежките заболявания и в същото време да участва активно в редица благородни каузи.

Съдбата на Светлана Зашева не е по-различна от тази на Анелия. Нейният син Валентин също е сред децата, успели да преборят левкемията, благодарение на борбения дух на своята майка и на стотици дарители. Анелия сега не спира да прави добрини за деца в нужда. Тя получи приза си от Ники Кънчев, който призова повече хора да се включат в благотворителни каузи, една от които е спасяването на малката Виви от столичния квартал „Надежда“. Децата на двете майки с големи сърца – Елизабета Димитрова и Валентин Зашев, също получиха награди.

Светлана Зашева и Валентин

“Наградата не е лична, тя е за всички, с които заедно работим, за да победи Доброто. Тази награда е за всяка една обичаща децата си майка на този свят, тази награда е за всяка майка, която се е борила за живота на детето си, тази награда е за всяка една майка, която в момента е до леглото на болното си дете и се бори за живота му. Тази награда е за всяка една от нас, от вас, която дори и да няма свои деца, обича нашите – чуждите с цялото си сърце. Тази награда е за всеки един от вас, който се е лишил от нещо, който е дал залъка си, залъка на своето дете за друг! Нашите дела може би са били забелязани и заради това са оценени, но това не значи, че вашите добрини не са важни! Напротив! ВСИЧКИ ние сме част от едно цяло и тази награда е за всички вас, ДАРИТЕЛИ! Пожелавам ви да бъдете здрави, за да продължаваме заедно да печелим най-важните награди, а именно живота на нашите деца!”, каза Анелия Димитрова.

Церемонията „Майка на годината” се провежда за шести път под егидата на фондация „Българска памет“.

Снимки – Антон Маркова