Анжело Кючуков е новият директор на школата на „Миньор“

Осигурено е и допълнително финансиране

„Откакто ФК „Миньор“ (Перник) се върна в професионалния футбол, бяха направени много организационни промени, за да може клубът да бъде изряден. Това правим и в Детско-юношеската школа на отбора. Промените са съобразени и с лицензионните изисквания – директорът на школата и треньорът на юноши старша възраст да имат лиценз „А“. Това каза секретарят на община Перник и член на УС на „Миньор“ Мартин Жлябинков. Той обяви, че директор на ДЮШ „Миньор“ ще бъде Анжело Кючуков, който е дългогодишен футболист на отбора, в работата ще му помагат Петър Анестиев и Иван Иванов. Жлябинков добави, че всички треньори, които до момента са работили в школата, ще продължат тренировките си с децата. „Младите таланти ще имат и двама нови треньори – треньор на вратарите и кондиционен специалист“, каза още той.
До момента ДЮШ на „Миньор“ беше на самоиздръжка. Новото ръководство на клуба не приема това и школата ще получава средства за издръжка. Такова е и желанието на кмета на общината Станислав Владимиров“, добави Мартин Жлябинков. Той коментира, че това е важно, защото основата на отбора е детско-юношеската школа. „Правим всичко това, за да постигнем целта си за все по-професионалната работа на школата и професионалния ни отбор“, заяви секретарят на общината.
„Ще имаме и по-добър диалог с родителите, защото връзката с тях е изключително важна. В идните дни ще бъдат проведени родителски срещи. Подготвяме и етикет за поведение на родителите, който ще бъде представен на родителските срещи“, коментира още Мартин Жлябинков.