Ансамбъл „Чинари“ тръгва на турне из Югозапада

Един от най-известните спектакли на ансамбъл „Чинари“ – „Възрожденски разкази“, ще бъде представен пред публиката в Югозападна България. От ансамбъла обявиха, че тръгват на мини турне, като първата спирка е на 10 март в Благоевград.

На 17 март спектакълът ще гостува на сцената в Дупница. На 24 март това ще се случи в Костенец, а на 31 март – в Кюстендил.

Проектът се реализира с финансовото съдействие на Министерството на културата. Билети се продават на „Тикетпортал” и на касите на бензиностанции ОMV.

В спектакъла „Възрожденски танци“ се отдава почит към един от най-големите автори и герои на Възраждането – Христо Ботев. С танц и музика, под съпровода на пъстра палитра от музикални инструменти, “Чинари” припомнят стиховете “Майце си”, „Моята молитва”, “Елегия” и още от шедьоврите на поета, които, вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл, въздействат за пробуждане на националния дух и гордост.

Посланието на спектакъла е да си спомним за големите български възрожденци, които днес не са и не бива да бъдат забравени.