Антистрес интериорни решения за уют, лукс и топлина

Във време на стрес, замърсена околна среда и електронен смог все по-често изпитваме необходимост да бъдем по-близо до природата. Времето, прекарано в планината или близо до морето, насища сетивата ни с красота и ни помага да се отърсим от натрупаното напрежение.

Но тъй като невинаги можем да намерим време, за да отидем при природата, можем да я поканим в дома си и наслаждавайки се на нейните цветове и форми, да го превърнем в място, което носи релакс и спокойствие. Промяната на интериора в жилището може да снижи в значителна степен стреса и напрежението. Проучвания показват, че използването на естествени материали в него оказва отпускащо действие върху психиката ни. Покритията от дърво или изкуствени камъни например създават особен уют и усещане за топлина. Открийте вашите нужди и си представете как искате да изглежда и да се чувства вашият дом.

Декоративният камък внася индивидуалност във всяка стая.

Антрето е първото помещение, в която влизате, когато се приберете. Въпреки че обикновено е с малък размер, неговият дизайн често задава тон за дизайна на целия апартамент. Това е мястото, където заедно с връхната си дреха трябва да съблечете и стреса от изминалия работен ден. Изберете покрития за стените и пода, които да са в светли, успокояващи цветове. Обикновено облицоването с декоративен камък в  коридора се извършва на фрагменти. Като допълнение поставете на стената картина, която е свързана със скъпи за вас спомени или просто ви носи положителни емоции. Обърнете специално внимание на осветлението, което играе огромна роля поради липсата на прозорци.

Всекидневната е стаята, в която прекарвате най-много време у дома. Това е сърцето на жилището, където се събирате с останалите членове на семейството и с приятели и близки хора. Затова атмосферата на комфорт, спокойствие и топлина е особено важна в тази стая. Декоративният камък в интериора се свързва със сигурност и стабилност, което го прави подходящ материал за всекидневната. Светлите и пастелни цветове на стените разширяват визуално пространството.

За да неутрализирате твърдостта и грапавостта на камъка, трябва да го комбинирате с мек текстил, килими и дърво.

Не претрупвайте плотовете на мебелите с излишни украшения. Поставете на видно място малко, но скъпи за вас предмети, които радват очите ви. Обградете се със зеленина. Според психолозите природните елементи създават атмосфера на мир и разбирателство.

Другата стая в жилището, която е особено важно за постигането на вътрешно спокойствие, е спалнята. В нея използвайте декоративни каменни облицовки с внимание, така че стаята да не изглежда студена. Важно е да подберете цветове, които да ви напомнят за естествената палитра на природата. Каменната декорация в спалнята се добавя зад таблата, фрагментарно, подчертавайки се с интересни аплици или друго осветление.

Допълнете интериора  с материали и аксесоари, които носят усещане за топлина – дърво, мек текстил, лампи с приглушена светлина. Изберете спално бельо от качествени материи в меки и ненатрапчиви цветове, които галят сетивата ви. Освободете стаята от всякакъв вид електроника. Лъчите, които излъчват компютърните устройства и телевизорите, не позволяват на мозъка ви да си отпочине добре по време на нощния сън. Аксесоарите в спалнята отразяват вашия индивидуален вкус и нагласи, затова ги подберете така, че да радват душата ви.

Банята е много важно място в дома, защото, освен че там се грижим за личната си хигиена, можем да я превърнем в пространство за почивка и релакс.

Текстурите от декоративен камък в банята изглеждат много изискано. Добре е да ги подберете в меки цветове. В комбинация с осветлението и водата те могат да отразяват различни нюанси. Декоративният камък в банята трябва да е водоустойчив.

Можете да си изберете различни стилове за вашия интериор, но който и да предпочетете, лесно можете да изберете подходяща декорация с декоративен камък за него. Важно е да се вземе предвид качеството на самия материал, неговата естетика и начинът, по който може да се адаптира към дизайна.

С високо качество са ръчните репродукции на естествен камък Mathios Stone.

Техните цветове и форми са напълно вдъхновени от природата. Декоративните им камъни са безопасни и екологични. Всеки камък е ръчно нарисуван, за да изобрази всички цветни нюанси на естествените им аналози. Изчистените линии и простите форми придават чувство за простота, чистота и ред.

Позволете на природата да ви вдъхнови! Въведете истинска елегантност във вашия дом. Създайте за себе си и за близките си хора атмосфера, която носи спокойствие и усещане за сигурност и защитеност.