Арестуваха 23-ма при акция срещу битовата престъпност в София-област

police

Над 20 души са задържани при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Софийска област.

Специалната акция бе проведена във вторник, 24 януари, на територията на всичките 22 общини в областта. В нея взеха участие служители на ОДМВР-София и 11-те районни управления в състава й, екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи НАП, БАБХ, РЗИ и КЗП.

В резултат на акцията са арестувани 23 човека, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в късния следобед. Сред тях един е бил разгласен за общодържавно търсене.

Проверени са 364 лица и близо 270 транспортни средства.

В рамките на спецоперацията са формирани две досъдебни производства, други две бързи производства, формирани са близо 100 акта. Проверени са 21 заложни къщи, девет автоморги, 16 питейни заведения и 41 търговски обекта.

През целия ден засилено полицейско присъствие имаше в няколко населени места, сред които Костенец, Костинброд, Ботевград и Сливница. Сред арестуваните хора има такива с криминални регистрации за различни престъпления. Полицията е проверила 25 заложни къщи и 19 пункта за изкупуване на метали. Екипите на МВР са влезли и в девет автоморги. Търговските обекти, които са инспектирани, са над 40. Акцията продължи до късно вечерта.

Полицейска акция срещу битовата престъпност се проведе и в Бургас във вторник. Преди дни пък битовите престъпници бяха под прицел и в района на Велико Търново и Горна Оряховица.

Припомняме, че преди дни – на 20 януари, 15 лица, обявени за общодържавно издирване, бяха установени от полицията в Кюстендилска област.Специализирана полицейска операция се проведе на територията на РУ Кюстендил и РУ Дупница, съобщиха от ОД на МВР.Операцията бе осъществена от служители на Районните управления в Кюстендил и Дупница, ГДЖСОБТ и представители на НАП. На територията на двете районни управления бяха  проверени 74 МПС, 111 лица. Образувано бе 1 досъдебно производство в РУ Дупница за престъпление, свързано с наркотици. Проверени бяха 2 търговски обекта. В единия нарушения не са установени, а в другия са осъществили действия по компетентност служители на НАП.