Арестуваха 38-годишен шивач в Индия, изнасилил над 500 момиченца на възраст от 7 до 10 години

 

10-13-05-iznasilvac-1Полицията в Делхи задържа 38-годишен шивач по обвинения в сексуални посегателства срещу деца. Мъжът признал че за 14 години е насилил над 500 момичета, съобщиха на пресконференция от полицията в индийската столица.

Полицаите влезли в дирите на престъпника при разследването на няколко нападения срещу ученички.

„Обвиняемият призна, че обичайно набелязвал момичета на възраст между 7 и 10 години. Избирал момиче, което само се прибира вкъщи от училище, заговарял го и го излъгвал, че нейният баща е поискал детето да вземе някаква дреха или други вещи от него. Тогава завеждал жертвата на безлюдно място”, съобщи телевизионният канал Ен Ди Ти Ви.

Арестуваният Сунил Растоги, баща на пет деца, вече е бил задържан за посегателства срещу непълнолетни и е бил 6 месеца в затвора. Никой обаче не очаквал, че е извършител на още стотици престъпления. Обикновено шивачът нападал момичета в окръг Делхи и съседните региони. Задържан е след като на 10 януари две момичета се оплакали, че непознат мъж се е опитал да ги нападне. Полицията разкрила престъпника благодарение на описанието, дадено от потърпевши, и записи от камери за наблюдение.

През последните години сексуалните посегателства и насилие в Индия са център на внимание. През декември 2012 г. в Делхи беше жестоко изнасилена студентка, която впоследствие почина. Това предизвика масови протести на студенти в столицата и обвинения срещу полицията в бездействие.

 

Снимка:

Сексуалните посегателства и насилие в Индия са център на специално внимание от властите