Арка от книги и 5 реновирани стаи посрещнаха учениците в СУ-Симитли

Предстои ремонт на кабинета по природни науки и изграждане на площадка за безопасност на движението

С богата празнична програма посрещнаха първокласниците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Тази година за първи път училищния праг прекрачиха 61 деца, които са разпределени в три паралелки. Тържеството се проведе в двора на учебното заведение, като в програмата участие взеха духовият оркестър към учебното заведение, както и четвъртите класове, които заедно с класните си ръководители бяха подготвили кратък музикално-сценичен поздрав към всички ученици, учители, родители и гости.

Част от най-малките ученици на училището в Симитли също показаха своите артистични заложби, с което приветстваха всички присъстващи. В програмата взеха участие и изпълнители от детски танцов състав „Изворче“ и мажоретен състав при читалище „Св. Климент Охридски“ с ръководители Калинка и Любомир Марянски.

Специални гости на тържеството бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметът Юлиан Мишев и председателят на Общински съвет-Симитли Владимир Христов.

Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Симитли Таня Янкова поздрави учителите, учениците и техните родители.

За поредна година училището в Симитли посреща своите възпитаници с обновления, сред които 5 реновирани класни стаи за начален етап. Освен това предстои ремонт на кабинета по природни науки и изграждане на площадка за безопасност на движението. Също така от тази учебна 2021/2022 година СУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще се отоплява на метан, а не на дизелово гориво, както беше досега. Всичко това е станало възможно благодарение на народния представител от Симитли Стефан Апостолов, обясни Таня Янкова. След края на празничната програма най-малките ученици на Симитли, заедно със своите класни ръководители, преминаха под специална арка и за първи път прекрачиха прага на СУ „Св. св. Кирил и Методий“. В класните стаи ги очакваха и специални подаръци от кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

За по-големите ученици нямаше тържествено посрещане поради въведените ограничения заради увеличаващите се случаи на заболели от COVID-19. Вместо това те бяха посрещнати от своите класни ръководители в класните стаи на открито.