Армен Назарян идва на народните борби за празника на Бобов дол

  • Официалният празник се изтегля с 15 дни напред

 

С 15 дни напред се изтегля официалният празник на Бобов дол заради изборите тази година. Честванията ще са 4 дни – от 9 до 12 октомври. Предвидени са изяви на самодейци от местните читалища, както и на популярен изпълнител. „Разговаряли сме с няколко изпълнители, но все още нямаме окончателно потвърждение за участие. Очакваме отговор най-късно на 3 октомври следобед. След това ще изготвим и афиша с цялата програма”, каза Красимира Методиева – началник-отдел „Социална политика, образование, култура и здравеопазване“. Ясно е обаче, че в празничната програма са включени провежданите вече 3 години народни борби.

Градинките в центъра на Бобов дол са обновени заради празника.

„На 10 октомври ще открием спортната зала, която ремонтирахме с доброволен труд и средства от общината, като организираме традиционните народни борби. Ще присъстват старши треньорът на националния ни отбор по борба Армен Назарян и още няколко известни състезатели”, каза за „Вяра” Милослав Методиев, който е от Бобов дол и един от главните организатори на празничното състезание.

Във връзка с празника от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” обновиха две градинки в центъра на миньорския град.

Празникът на община Бобов дол е на 27 октомври и тази година съвпада с местния вот. Заради това датата бе променена, за което има и решение на Общинския съвет.