„Арт Поп” с първа авторска песен

Дупнишката група с послание младите хора да не си тръгват от България

Първата си авторска песен записа Вокалният състав „Арт Поп” от Дупница. Клипът „Нова песен за България” е по музика и текст на Владимир Любенов, който поканил ръководителката на групата да направи записа.

„Владимир Любенов ни е гледал и харесал на концерти, написал песента и ни покани да я изпълним. Видеоклипът бе направен в София, половината – на различни места в града, а останалата част в студиото на Владо Любенов. 1 година работихме по песента. Изпълняват я Ивайла Кръстева, Анжела Драгомирова, Виолина Стефанова и Ванеса Чалева. Това е първата ни авторска песен и сме много доволни. Добре се получи и ще се стремим да запишем още. За 11 г., откакто е сформиран съставът, имаме 3 видеоклипа, но сме правили само кавъри. Единият бе на песента „Заедно”. Вторият кавър бе по мой аранжимент на няколко песни, който бе сниман в Дупница, в парк „Рила”. В него показахме красотата на Дупница. Той ни е подарък – спечелихме един конкурс и наградата беше запис. Кавърът беше много добре приет. Излъчваше се в интернет платформа за българска музика, където може да се види и новият клип”, каза ръководителката на „Арт Поп” Таня Камбурова.

Посланието на „Нова песен за България” е младите хора да не напускат страната.

„Показваме красотата на България – нейните планини, морето, неземно красивата природа. Песента призовава младите хора да не си тръгват от тук, да останат в родината си”, подчерта Таня Камбурова.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА