Арт-фестивал „Един ден в парка” ще привлича туристи в Кюстендил

Ново културно събитие е на път да обогати културния календар на община Кюстендил. Арт-фестивал под надслов „Един ден в парка” ще се състои в местността Хисарлъка, една от любимите дестинации на хората.

Идеята е на сдружение „Съвет по туризъм” и е част от проекта „Хисарлъка Experience”. Целта е да се промотира община Кюстендил като привлекателно място за туризъм на открито, фестивален туризъм и интерактивни преживявания. Проектът предвижда провеждането на две такива събития – на 24 юли и 4 септември.

За тази цел на редовното си заседание на 29 април Общинският съвет ще гласува включването на фестивала в културния календар на община Кюстендил за 2021 г. и ще гласува бюджет от 36 000 лв.

Събитието ще съчетава удоволствието от музиката, изкуството и времето, прекарано с приятели сред природата. Средновековната крепост Хисарлъка, която ще бъде мястото за провеждане на фестивала, ще се трансформира и ще бъде представена в нов вид – като част от изкуството.

В музикално отношение списъкът с артисти е внимателно селектиран. Феновете ще могат да чуят любимите си български музиканти на най- атрактивното място в местността – Амфитеатъра. За децата на Кюстендил фестивалът ще предложи различни активности – игри, театър, кулинарни работилници.

За по-големите гости на събитието са предвидени концерти на любими изпълнители, зони за отдих, коктейл-бар, разнообразна храна.

Ще се организира и изложба, в която ще бъдат представени артисти от Кюстендилския регион.