Асим Адемов: Кметицата на Гърмен М. Капитанова уволни съпругата на лидера на ГЕРБ Верхас Исмайлов, защото не и харесва как гласува той в общинския парламент, срам и позор за ДПС

“Кметът на общ. Гърмен Минка Капитанова уволни Сълзетка Ислямова,съпруга на общ.лидер на ГЕРБ Гърмен Верхад Ислямов, който е общ.съветник, защото не й харесва как той гласува в общинския съвет!!! А тя работеше като медицинска сестра в детска градина… Втрещен съм и умът ми не го побира как е възможно да се случват такива безобразия! Това се случи в деня, в който правителството на ГЕРБ отпусна 600 хил.лв на общ. Гърмен за благоустрояване на улици, защото кметът на общината няма капацитета да осигури европейско финансиране за такива дейности. Срам и позор за Минка Капитанова, срам и позор за партията ДПС и за Мустафа Карадайъ!!! Те са тези, които най-често използват думата ТОЛЕРАНТНОСТ, но продължават да са най-нетолерантната партия. Г-н Карадайъ, научете най-накрая, че не трябва само да изискваш другите да са толерантни към вас, но е крайно време е и вие да се научите що е това ТОЛЕРАНТНОСТ! И си озаптете самозабравилите си кметове!” – това написа във ФБ евродепутатът Асим Адемов от ГЕРБ. Той довършва мандата на Мария Габриел в Европейския парламент, преди това той бе  директор на училището в благоевградското село Долно Дряново.

Адемов беше обявен за евродепутат с решение на ЦИК в деня, в който Габриел положи клетва като член на Европейската комисия.

Новият евродепутат на ГЕРБ е завършил българска филология в ПУ “Паисий Хилендарски” и публична администрация в Югозападния университет. Той е един от учредителите на ГЕРБ в община Гърмен, като между 2011 и 2015 г. е общински съветник на партията.

За кратко беше зам.-областен управител на Благоевград. Преди да бъде обявен за евродепутат, работеше като директор на училището в Долно Дряново.