Атанас Карачоров от „Беласица“: Нашият отбор е най-стойностен в групата

Надявам се с Божия помощ да се справим с Ковид кризата, хората да се върнат на работните си места и да пълнят стадионите, каза футболистът

Атанас Карачоров е роден на 18 юни 1998 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в “Спартак” /Пловдив/ през 2010 година при треньора Тодор Живондов. След това преминава в школата на ДЮШ на град Раковски, където отново негов треньор е Тодор Живондов. От 2012 до 2018 г. е в “Лудогорец” /Разград/, където преминава през всички възрастови групи на клуба. Тук негови треньори са Ради Здравков, Галин Иванов, Петър Пенчев, Тодор Живондов и Милан Чирич. От зимата на 2019 година е в мъжкия отбор на ОФК “Беласица”. Независимо от това, че заема поста десен защитник на отбора, той успява да отбележи пет гола – в мачовете срещу отборите на “Вихрен” /Сандански/, “Гранит” /Владая/ – два, “Левски” /Чепинци/ и ФК “Кюстендил”. Той е един от голмайсторите на отбора на “Беласица”. Със скоростната си игра и непримиримост на терена той ненапразно е един от любимците на “Комити”.

В навечерието на новогодишните празници той даде интервю пред „Вяра“.

-Доволен ли си от представянето си с фланелката на “Беласица” през есенния дял от настоящото първенство в ЮЗ трета лига?

-Доволен съм. Надявам се да съм бил полезен за отбора. Смятам, че помогнах с каквото мога на терена според силите и възможностите, които имам, изпълнявайки треньорските указания.

-В какво състояние бе отборът кадрово, според теб, през първата част на първенството?

-Не мога да кажа нещо конкретно, защото навлизам в сферата на треньорския щаб. Според мен отборът за кратък период от време бе обигран, заиграхме заедно, покривахме силните си и слаби страни на терена, което ни помогна да се озовем на върха на таблицата.

-Каква бе ролята на новия старши треньор – какво направи с вас, за да оглавите таблицата?

-Според мен старши треньорът Саша Симонович, който няма нужда от представяне като футболист в България, даде всичко от себе си и все повече и повече изискваше от нас, като влагаше елементи от съвременния футбол. Накара ни да повярваме, че можем да направим нещо голямо, всеки мач излизахме за победа, ставахме все по-уверени и по-сплотени. Успяхме да изградим един колектив с петрички дух и накарахме останалите отбори да изнемогват на терена.

Кои мачове бяха трудни и как излизахте от ситуацията?

-Лесни мачове няма. Някои от тях сами си ги направихме трудни,  но в повечето случаи бяхме мотивирани и концентрирани до последния съдийски сигнал, защото такива са указанията на старши треньора Саша Симонович. Ще отлича дерби мача с “Вихрен” /Сандански/. След като получихме гол в нашата врата, просто се получи едно отчаяние – не виждах как можем да спечелим нещо от този двубой. Получавайки указания отвън от  треньорския щаб и с мотивацията на терена под ръководството на капитана, успяхме да обърнем резултата в наша полза с борбен и непримирим дух и да се поздравим със спечелване на трите точки. Радвам се, че това е най-сладката победа от есенния дял на първенството, която никога няма да забравя, защото стана след мой отбелязан решаващ гол.

-Между кои отбори ще се води битката за първото място напролет?

-Битката за първо място е доста оспорвана и ще стане още по-тежка през втората част на първенството. Отборите на “Марек”, “Вихрен”, ФК “Кюстендил” и “Беласица” са карето, което ще определи кой ще е крайният победител в групата. Според мен не бива да подценяваме и отбора на “Чавдар” /Етрополе/. Надяваме се да продължим с петричкия дух и спечелване на повече точки от четирите отбора да се задържим на върха и от лятото на 2021 година “Беласица” да се завърне в професионални футбол – там, където й е мястото.

-Какво е мнението ти за двамата нови футболисти?

-От моя страна добре дошли и на двамата. Пожелавам им успех и бързо да се приобщят към колектива. Надявам се със Стивън Кирилов и Аспарух Смилков нападателната мощ на “Беласица” да се увеличи и да има по-голяма успеваемост пред противниковата врата.

-Започваше като десен защитник и играеше повече като атакуващ по целия фланг. Това тактика на старши треньора ли беше, или вътрешна твоя нагласа?

-Наставленията за моята игра на терена идваха естествено от старши треньора Саша Симонович. Длъжни бяхме с потенциала, който притежава отборът, да се справяме на терена, за което поздравявам всички мои колеги, които имат съществен дял за първото място във временното класиране.

-Как виждаш “Беласица” напролет?

-Надявам се да запазим добрия колектив и инерцията, която сме набрали, и с още по-голяма скорост да побеждаваме отборите, да трупаме точки с добри игри на терена и да бъдем постоянният тим на върха на таблицата.

-Какво липсваше на “Беласица”, за да стане най-силният отбор през есента?

-Според мен вече нищо не липсва. С привличането на двамата нови футболисти аз не виждам по честен път и само с футболни средства кой може да ни победи.

-Какво ще пожелаеш на феновете на “Беласица”?

-Надявам се на първо време с Божия помощ да се справим с Ковид кризата, да се възстанови нормалният начин на живот, хората да се върнат на работните си места и да пълнят стадионите. Пожелавам много здраве на моите колеги, близки и приятели и да направим една стабилна зимна подготовка и да зарадваме футболен Петрич с връщането на любимия им тим във втора професионална лига.

-Девизът ти в живота?

-Човек е голям толкова, колкото са му големи мечтите.

 

Ташко СУЛЬОТОВ