Атанас Стоилов: За мен бе чест да работя с най-добрия – Любо Пенев

В момента умувам върху оферти, споделя младият и проспериращ футболен специалист

-Г-н Стоилов, представете се пред любителите на футбола, защото вие сте млад и надежден футболен специалист, който рано се озова в големия футбол като треньор.

-Роден съм на 25 април 1988 г., на 34 години, в София. Завърших  НСА ,,Васил Левски” през 2012 година със специалност бакалавър треньор по футбол и магистър учител. Занимавам се с треньорство от 2009г., когато още на 20 години станах треньор на юноши старша възраст на ФК ,,Средец” София. След това преминах през школите на ФК ,,Нови Искър” и ФК ,,Конелиано” Герман. Впоследствие водих мъжките отбори на ФК ,,Конелиано” Герман, ФК ,,Чепинец” Велинград и ФК ,,Германея” Сапарева баня в Югозападната трета лига. През 2019 година започнах работа в школата на ЦСКА, като там бях помощник треньор на Даниел Моралес в  Елитната група до 19, с която станахме шампиони и отделно водих подготвителни групи, с коитоспечелихме множество турнири. През октомври 2021 започнах работа в мъжкия отбор на ФК ,,Царско село” като помощник на Любослав Пенев. След това през пролетта на 2022 г. водих юношите старша възраст на ПФК ,,Чавдар” Етрополе, а от лятото на 2022 отново се завърнах като помощник на Любослав Пенев в представителния отбор на ФК ,,ЦСКА” 1948.  Завършихме полусезона на трето място в Ефбет лига.

-Защо се разделихте с ЦСКА 1948?

-За мен бешеизненадваща раздялата на Любослав Пенев с отбора на ФК ЦСКА 1948. Ние работим с него в екип и аз го последвах. Радостен съм,  че свършихме много добра работа през изминалите 6 месеца и отбор, който преди година беше в долната 4-ка на класирането, сега го оставихмев борбата за Европа.

-Какво е за теб Любослав Пенев?

-За мен Любослав Пенев е най-добрият български треньор и е привилегия за мен, че имах възможност да се уча от него. Харесва ми начинът му на работа, който е много по различен от всички останали, и начинът му на поведение. Сега съм отворен към нови предизвикателства, като в момента имам някакви опции, но още не съм взел окончателно решение.

-Успехите ти в треньорската дейност са неоспорими. Сподели някои от тях.

-През 2014/2015 година вкарах мъжкия отбор на ФК Конелиано(Герман) в Трета лига.

През 2015 година успях да спася мъжкия отбор на Чепинец(Велинград) от изпадане от ЮЗ Трета лига.

През 2017 година спасих мъжкия отбор на Германия (Сапарева баня) от изпадане от ЮЗ Трета лига.

През 2022 година бях част от треньорския екип на ЦСКА-1948, класирал се на трето място през есенния дял на първенството на Ефбет лига.

-Има ли футболисти, твои възпитаници, с които се гордееш?

-Под мое ръководство през годините са играли Роберт Петров, Аспарух Василев, Алек Манолов, Георги Дончев, както и доста млади момчета, които в момента играят в професионалния футбол – Антон Славчев, Калоян Йосифов, Радослав Димитров. При престоя ми в Академия ЦСКА под мое ръководство са тренирали няколко младежки национали, както и доста момчета, които се състезават в Първа и Втора лига на България в момента – Йоан Бауренски, Християн Петров (ЦСКА и младежки национал), Крум Николов (Септември Симитли), Андрей Йорданов (Царско село), Симеон Чатов (Янтра), Христо Панчев и Илия Шамаланов (ЦСКА), Асен Дончев (ЦСКА и младежки национал) и др.

-А сега накъде?

-Имам отправени няколко оферти от български клубове. На този етап все още не съм взел окончателно решение. Не е изключено да продължа и като преподавател по физическо възпитание. Където и да съм, винаги ще се стремя да предавам опита, натрупан през годините, на младите спортисти.

 

Ташко СУЛЬОТОВ