Атанас Стоянов раздаде плакети на самодийците за 100 г. НЧ “Отец Паисий – 1919” в Сандански

Атанас Стоянов поднесе плакетите
  • Ивелин Терзийски поднесе букет лалета на актрисата Аня Пенчева след театрално представление в курортния град

100 години Светилник на вековна мъдрост и традиции. Това е НЧ “Отец Паисий – 1919” в Сандански, което събра почти всички свои самодейци на празник, където бе отбелязана и кръглата годишнина на АНПТ “Никола Вапцаров” към читалището.

Лиляна Синанска с плакета
Присъстващи на празника

Тържествената вечер откри Невена Станкова – мениджър на читалището. Почетният председател Атанас Стоянов поздрави всички бивши и настоящи самодейци за упоритостта и отговорното отношение към дейностите в отделните групи, за това, че съхраняват духовните ценности на българския род и традициите. Плакети по този повод бяха връчени лично на всеки участник. Най-напред беше почетена паметта на заслужилите деятели на културата и ръководители със ставане на крака и едноминутно мълчание. После плакети бяха връчени на близки от семейството им.
След приключване на церемонията с наградите всички самодейци бяха поканени в ресторант на четиризвезден хотел да отпразнуват годишнината.

Една от наградените на церемонията
Андон Тиков, Атанас Стоянов и Невена Станкова

Същата вечер в Дома на културата гостуваха любими професионални актьори с комедията “Тя, той и още двама-трима…”. Те останаха много доволни от препълнената зала със зрители, техни почитатели. Аня Пенчева беше приятно изненадана от поднесения красив букет свежи лалета от Ивелин Терзийски след представлението и сподели, че това са първите лалета тази година.

Аня Пенчева – вдясно по време на театрална пиеса в Сандански