Баба Марта дойде с пълна кошница в ръка на площада в Слатино

Десетки мартеници раздаде Баба Марта на децата в бобошевското село Слатино. Усмихнатата старица радваше всеки малчуган, който освен усукания бял и червен конец получаваше и пожелание за здраве, сили и много шестици в училище.

Празникът, който се състоя на площада, бе организиран от местното читалище „Просвета 1920“ в лицето на председателя Даниела Ангелова и Биляна Димитрова. В ролята на Баба Марта се превъплъти Гинка Николова.

В инициативата се включи и местен магазин, който подари лакомства на най-малките жители и гости на селцето.

Селфи рамка за снимки с образите на Пижо и Пенда измайстори Биляна Димитрова и всички присъстващи побързаха да се снимат за спомен. Младата жена подготви и още една изненада, с която впечатли цяло Слатино – 40 броя сладки във формата на мартеници. Оформени като топки и боядисани с бяла и червена сладкарска боя, нанизани на конци и опаковани в картон и целофан, те с нищо не се различаваха от традиционния символ на Баба Марта и пролетта.

„Опитваме се да сме максимално дейни и с малко средства да радваме хората в Слатино възможно по-често. Надяваме се тази година читалището да получи един добър бюджет, който да ни позволи да работим добре, както доказахме досега“, сподели Биляна.