Базата на БДЖ в Панчище със сертификат SafeGuard

Почивната база на БДЖ в курортното селище Паничище получи международен сертификат за безопасност и хигиена SafeGuard за своята хотелска и ресторантска дейност.

Двата етапа на извършената проверка за здравословни, безопасни и хигиенни условия от сертифициращия одитор Bureau Veritas приключиха успешно, удостоверявайки че ръководството и персоналът на Почивната база в Паничище спазват стриктно всички приложими мерки, изисквания, предписания и здравни протоколи за работа в условията на пандемия COVID-19, информираха от БДЖ.

На база резултатите от одита, препоръката от одитора и одобрението от международния център на Bureau Veritas във Виена, Австрия, ЦПВК “Паничище” е удостоен със сертификат и знак за безопасност SafeGuard, притежаващи уникален QR код, който може да бъде проверен онлайн.

Почивната база на БДЖ работи, в момента са настанени няколко човека при строго спазване на мерките, каза за “Вяра“ управителят Цветанка Гелева. Заради ковид кризата тази година са отменени резервациите за студентския празник 8 декември.

Все още нямаме яснота за Коледа и Нова година. Чакаме да видим как ще се развие ситуацията. Не може да правим каквато и да е организация за предстоящите празници, докато не се облекчат мерките, допълва Гелева.

Почивната база на БДЖ се намира в центъра на курорта Паничище, който е изходен пункт за Седемте Рилски езера, хижа Ловна и хижа Скакавица. Изходен пункт за почивната станция е гр. Дупница или гр. Сапарева баня.

Базата разполага с дванадесет апартамента, девет стаи с по четири легла, единадесет стаи с по три легла и дванадесет стаи с две легла. В станцията има и две туристически стаи с по седем легла. Почивният център разполага с ресторант с лятна тераса, библиотека, дневен и нощен бар, сауна и две конферентни зали за семинари с 20 и 110 места.

Сградата се отоплява с локално парно и има топла вода.

Почивна база “Паничище” работи целогодишно.