Бай Ганьо донесе поредния успех на даровити ученици от Дупница

Рисунката, донесла отличие на Габриел Зашев.

Бай Ганьо донесе поредния успех на даровити млади хора от Дупница. Нанси Николова от Арт ателие „Дон Кези” спечели първо място на Конкурса за детска рисунка „Съвременният Бай Ганьо”, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие в гр. Мизия по повод 160 години от рождението на Алеко Константинов – Щастливеца. Габриел Зашев е трети на същия конкурс.

Габриел Зашев
Нанси Николова

Нанси Николова е на 17 години, учи в ПГ „Христо Ботев” в Дупница. Една от най-талантливите възпитанички на школата, в която е  от 9-годишна. Носител е на десетки награди за постижения в изобразителното изкуство, включително от международни конкурси. Неколкократно е била член на проекта „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”. През 2021 г. Нанси стана носител на годишната стипендия на община Дупница „Свети Иван Рилски”. Това е второто й отличие за 2023 година.

Наградената рисунка на Нанси Николова.

Габриел Зашев е на 13 години, възпитаник на ОУ „Неофит Рилски” в града.  Също сред най-талантливите ученици в школата, в която е от 9-годишен. Габриел получи годишната стипендия на община Дупница „Свети Иван Рилски” миналата година. И за него това е второто отличие за тази година.

 Юлияна КОЛЧАКОВА