Балкан е първенец на зона Югозапад в турнира за купата на АФЛ

Ташко СУЛЬОТОВ
Футболистите на Балкан (Ботевград) победиха Вихрен (Сандански) с 2:0 в зоналния финал на Аматьорската футболна лига. На стадион “Драгалевци” в София футболистите на Иван Редовски започнаха по-активно и надиграха тима от Сандански, но първото полувреме завърши без отбелязан гол. Калоян Бонев, Здравко Атанасов и Павел Петков пропуснаха куп положения пред вратата на санданчани.

През втората част ботевградският тим отново бе по агресивният отбор и логичното се случи в 65-ата минута, когато Павел Петков откри след мощен самостоятелен рейд.
Юношата на клуба Николай Миков можеше да покачи в 75-ата, но опитният вратар Абди Абдиков отрази удара му. Малко преди края на мача все пак младокът записа името си сред голмайсторите след отличен пас на Павел Петков.

Така отборът на Балкан получи купата за победител в зона Югозапад, която им бе връчена от секретаря на ЗС на БФС Николай Младенов и легендата на Левски София, сега на работа в ЗС, Емил Спасов. Отборът на Балкан (Ботевград) е сред първите четири отбора, които ще спорят за трофея на АФЛ. Останалите са победителите в другите Трети лиги: Югоизточна – Саяна (Хасково), Североизточна – Черноморец (Балчик), а в Северозападната в сряда е финалът между Локомотив (Горна Оряховица) и Вихър (Славяново). Полуфиналните двойки ще се определят след жребий.

„Нагласата в клуба и мъжкия отбор е да спечелим Купата на АФЛ, независимо, че ни чакат двубои срещу силни отбори от другите групи. Досега съм имал щастието да прегърна тази купа като играещ треньор в отбора на Локомотив (Мездра) през 2013 година и с отбора на Балкан (Ботевград) през 2019-та”, сподели Иван Редовски – старши треньор на ФК Балкан (Ботевград).