Банско завоюва приз “Дестинация на десетилетието : Четири сезона”

На тържествена церемония в София бяха връчени наградите от кампанията на в-к „Стандарт” за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство у нас “Чудесата на България”. Те се връчват за десети път и затова в юбилейното издание бяха определени номинации на десетилетието.

Сред получилите специални награди е община Банско, определена като Дестинация на десетилетието: Четири сезона.

Мотивите за определяне на приза са, че най-модерният ски курорт се превърна във визитна картичка на България, утвърди се като целогодишна дестинация, предлагаща спортен, кулинарен и културен туризъм, а джаз фестивалът се превърна в емблема. Зам.министърът на туризма Любен Коцев връчи наградата на Иван Докторов, главен секретар на община Банско.

„От името на кмета на община Банско г-н Иван Кадев и лично от мое име приемам с огромна благодарност наградата „Дестинация четири сезона“. Уверявам Ви, че приоритет на цялото ръководство на община Банско е развитието на общината като целогодишна туристическа дестинация, известна не само у нас, но и в Европа и света. Използвам случая да благодаря на Министерството на туризма и на всички, които подкрепят нашите усилия в тази посока, но най- вече съм признателен на всички граждани и целия туристически бизнес в общината, защото, благодарение на техния всекидневен труд, Банско получава тази награда!”, заяви Иван Докторов на церемонията.