Банско отбелязва с богата празнична програма 110 г. свобода

Във връзка с предстоящия Ден на град Банско – 5-ти октомври, Oбщина Банско е подготвила богата празнична програма за малки и големи. Стартира на 26 октомври с прожекция на фолклорният спектакъл „Земя на слънце и гранит“ подготвен от самодейните състави при читалище „Никола Вапцаров“ град Банско. На 27- ми от 18:00 часа под открито небе на площад „Никола Вапцаров” ще бъде представен спектакълът „Ключът за крепостта“ с участието на Роси Русева, Нона Йотова, Иван Рангелов и Филип Гуляшки.

 

Празникът продължава през цялата седмица с цветни програми от фотоизложби: „Банско през обектива на детето“, “Минало незабравимо” – изложба, посветена на 70 години музейно дело в Банско и изложба на Радина Росенова „РОД® – изкуството да съхраним родовата памет“.
На 29- ми от 19:00 часа в големия салон на читалище „Никола Вапцаров” часа ви каним на концерт на Янек Мазулов и приятели. Младите музиканти са подготвили за вас невероятна музикална програма от български и световни хитове, а също така и много авторска музика.
В понеделник на 3 октомври от 17:30 в Тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” ще бъдат представени книгите „Обръчите на мълчанието“ и „Математиката на поезията и времето” на Мария Цакова.
Празничният ден – 5-ти октомври ще започне с тържествена Света литургия в църквата „Света Троица”, полагане на венци и цветя на паметниците и паметните плочи и ще се разходим из древната история на Банско до местност „Главите“.
Кулминацията на празника ще бъде фолклорен спектакъл на самодейните състави при читалище „Никола Вапцаров“ и танцова формация „Елика“ от 18:00 часа на площад „Никола Вапцаров”.
Входът за всички събития е свободен.