Банско открива сезона на 18 декември, цената на сезонната карта остава непроменена

Концесионерът на Ски зона-Банско обяви датата за откриване на новия сезон. Той ще има официален старт на 18 декември, но все още не е известно дали началото ще бъде дадено с обичайните тържества и концерти заради пандемичните ограничения.
Другият важен въпрос, освен кога ще бъде открит сезонът, който вълнува всички, е цената на картите и билетите, предвид резкия скок на цените на електричеството. В свое нарочно съобщение от фирмата концесионер информират лоялните си клиенти, че за тях цената на сезонната карта остава непроменена и могат да я закупят в рамките на месеца преди откриване на ски сезона. За възрастни тя остава 1300 лв., за студенти и пенсионери до 75 г. – 1200 лв., за деца от 7 до 12 г. – 700 лв., а за деца до 7 г. и пенсионери над 75 г. е на символичната цена от 95 лв. Цената не само че не се увеличава, посочват концесионерите, но за лоялните им клиенти тя се превръща в годишна, което означава, че те ще могат да я ползват през всички годишни сезони, в които съоръженията в Ски зона-Банско работят.
В месеца преди началото на ски сезон 21/22 има промоционални цени и за скиори и сноубордисти, които за първи или втори път искат да купят сезонен ски пас. За възрастни цената е 1450 лв., студенти, ученици и пенсионери – 1350 лв., за деца от 7 до 12 г. – 750 лв., а за най-малките и най-възрастните остава 95 лв.
Маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков заяви, че при подходящи метеорологични условия някои писти в ски зоната ще бъдат обработени и отворени и преди официалното откриване на ски сезона. Очаква се само да паднат температурите.