Банско с иновативна връзка с гражданите

Те ще дават предложения и оценяват работата на местната администрация в реално време

Общинска администрация Банско въвежда иновативна за администрациите система за измерване удовлетвореността от качеството на административното обслужване на гражданите, юридическите лица и неправителствените организации. Основната цел е получаване на обективна оценка за качеството на административното обслужване, намаляване слабостите в организацията на административното обслужване, предприемане на действия за отстраняване на прояви на лошо администриране, подобряване на работата на администрацията и изграждане на ефективна комуникационна връзка между потребителите и администрацията.

Потребителите на административни услуги  ще  получават лично вайбър съобщение, чрез което, само с две кликвания, ще могат да дадат точна обратна връзка как са обслужени.  Системата дава възможност  да се проследи клиентът от кой конкретен служител е бил обслужен и как го е оценил. Проучванията ще се правят на случаен принцип и за момента са приложими за потребители, които използват вайбър.

Остават актуални и другите начини за измерване на удовлетвореността:

– Чрез попълване на хартиена анкета в Центъра за административно обслужване;

– Чрез използване на уеб-базиран формуляр, който се попълва онлайн в сайта на общината;

– Чрез пощенска кутия на входа на Община Банско за подаване на мнения и коментари, предложения, полезна информация, оплаквания и похвали;

– Чрез книга за похвали и оплаквания в Центъра за административно обслужване;

– Чрез сайта на общината Е-община/Сигнали и похвали ;

– Чрез имейла на община Банско – info@bansko.bg;

– Чрез телефонна линия „Горещ телефон“ 0749/88622;

– Чрез “Freecall” през сайта на общината.