Баскетболен камп събра в “Арена Самоков” 100 деца и младежи от 5 страни от Европа и Близкия изток

Момент от заниманията на младите баскетболисти

Близо 100 деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст от Норвегия, Полша, Израел, Ливан и България участват в летния международен баскетболен камп The Jam в Самоков. Младите любители на играта с оранжевата топка имат възможността не само да надградят баскетболните си умения, но и да получат безценни знания за така важните за играта физически и хранителни навици. За тази цел те вече се срещнаха в “Арена Самоков” и с лектори – професионалисти в своята област. Първият бе самоковският исполин Станислав Ваклинов (207 см), който освен теоретична подготовка, показа на участниците в кампа как да задгърбват, да взимат борбата под коша и да пазят добре в защита. Малчуганите получиха ценни съвети и от капитана на “Рилски спортист” Йордан Бозов.

“Обучението е изцяло на английски език, което е още един бонус за децата освен срещите им с известни и доказани професионалисти. Младите състезатели имат и възможността около тренировките, лекциите и физическата подготовка да се сприятеляват помежду си и да опознаят нови култури. Най-важното е да участват с желание и да се забавляват”, откровен бе инициаторът на проявата Кирил Райков.

Координатор на проекта пък е носителката на Купата на европейските шампиони с “Левски-Спартак” и бивша наставничка на женския представителен тим на “Рилски спортист” Красимира Банова.