Баскетболистите от Самоков спечелиха дербито с „Левски”

С победа за „Рилски спортист” завърши дербито на кръга в НБЛ между самоковци и тима на „Левски”. Баскетболистите от Рилецо спечелиха двубоя с 88:69, като победата бе извоювана в последната четвърт, която тимът взе с 24:9.
Самото начало на мача бе белязано от нервни отигравания от страна на играчите и на двата отбора. Все пак баскетболистите на „Рилски спортист” показаха по-точен мерник в първите десет минути и в края им водеха с 23:16.
Подобно на мача за Суперкупата обаче в самоковските редици последва загуба на концентрация, а това бе използвано от играчите на „Левски”, които спечелиха втората четвърт с една точка, за да губят на полувремето с 41:35.
С подновяването на играта в третата четвърт баскетболистите на „Левски” продължиха с добрите си изяви от втората и след няколко успешни техни атаки се стигна до изравняване на резултата. Тройка на Чавдар Костов пък дори изведе гостите напред за първи път в мача. Именно този момент стана причина за прекъсване от страна на Людмил Хаджисотиров, след което баскетболистите на Рилски записаха серия от 10:0 и си върнаха водачеството. Тази разлика се запази до последната минута на четвъртината, в която гостите отново демонстрираха добрата си далечна стрелба, за да намалят изоставането си до само 4 – 64:60.
Още с подновяването на играта в четвъртата част обаче домакините от „Рилски спортист” вдигнаха оборотите, което доведе до покачване на преднината до над 10 точки. От този момент нататък сякаш двата тима намалиха темпото.