БГ италианката Луиза Бертани спечели гигантския слалом в Банско

Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани спечели гигантския слалом за жени за Купа Пирин в Банско. Бертани финишира първа с общо време от двата манша 1:57.27 минута.

Това е втора победа за италианката с български паспорт в последните 24 часа, след като в сряда тя спечели и слалома за купа Юлен в пиринския курорт.
На второ място в гигантския слалом с изоставане от 1.61 секунда остана швейцарката Анина Цюрбриген, а трета е румънката Андреа Рентя на 9.31 секунди след Бертани.
При мъжете в гигантския слалом спечели албанецът Дени Шепа с време 1:54.55 минута. Втори остана българският национал Камен Златков с изоставане от 2.51 секунди, а призовата тройка допълни по-малкият му брат Калин Златков на 2.88 секунди след победителя.

Междувременно стана ясно, че най-добрият български алпиец Алберт Попов ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Банско“. Това ще стане в петък на тържествено заседание на Общински съвет. То ще се проведе от 11:00 часа в Тържествената зала на Народно читалище „Никола Вапцаров“.