Безмилостен Миньор не остави шансове на Крумовград след класика

Отборът на Миньор (Перник) постигна категоричен успех с 3:0 над Крумовград в дербито от третия кръг на Втора професионална лига. Попаденията за “чуковете” реализираха Михаел Орачев (5), Калоян Йосифов (68) и Борис Тютюков (88), предаде Топспорт.
Домакините започнаха мачa много aктивно и заслужено взеха ранен аванс. В 5-ата минута Петрос Бакутсис центрира от десния фланг в наказателното поле към Михаел Орачев, който се завъртя майсторски, след което стреля точно, за да накаже Благой Макенджиев.
В 9-ата минута Калоян Йосифов пробва силен шут, но стражът на гостите се справи.
В 37-ата минута дойде и най-доброто положениe за “сините”. Джунейт Яшар хитро остави зад себе си подаване от десния фланг. Топката попадна в краката на Калоян Стефанов, който от много добра позиция не успя да преодолее Никола Виденов.
Четири минути по-късно Мариян Тонев и Калоян Стефанов комбинираха отлично. Крилото на Крумовград успя да центрира по земя към Джунейт Яшар, който обаче стреля високо над целта.

Второто полувреме започна в далеч по-ниско темпо. Интересно положение видяхме чак в 60-ата минута, когато Андреас Васев пробва шут от неудобна позиция, но опитът му премина далеч от целта.
В 68-ата минута “чуковете” стигнаха до втория гол в сблъсъка. Атакуващият футболист на тима Калоян Йосифов направи прекрасен пробив, в който се справи с няколко бранители на Крумовград, след което пусна топката през краката на Благой Макенджиев, за да направи резултата 2:0.
В 83-ата минута резервата Християн Казаков получи шанс също да запише името си сред голмайсторите, но халфът пропусна добра възможност.
Две минути преди края на редовното време Кристиян Слишков центрира в наказателното поле към Борис Тютюков, който без проблем матира Благой Макенджиев за трети път. Това бе и последната интересна ситуация на стадиона в Перник.
По този начин “чуковете” записаха втора победа в шампионата, като прекъснаха и доброто начало на сезона за играчите на Крумовград, които остават с шест точки, колкото вече имат и футболистите на Христо Янев.

Снимки – Спортал