Безплатна йога за тийнейджъри в Костенец

Яна Кирова, дипломиран треньор по йога към НСА и Българската федерация по йога, ще провежда безплатни занимания за деца от 8 до 15 години в Костенец, съобщиха от общината. Занятията стартират от 15 юли при вход свободен всяка сряда от 18,30 до 19,20 ч., йога за деца 8-15 години, стадион „Бенковски”.

Йога за тийнейджъри включва комплекс от основни упражнения в йога, дихателни практики и игри за цялостно развитие на децата на физическо, психично и емоционално ниво.

Всяко дете трябва да се чувства физически здраво, силно и енергично. В днешно време от ранна възраст могат да настъпят незабележими промени в скелетното и хормоналното развитие, които да се отразят на психическото и емоционално състояние. Водещи проблеми в детското развитие са гръбначните изкривявания на възраст 6-15 години, резултат от неправилна стойка или бързото израстване на височина. С превенция и подходящи упражнения можем да си помогнем навреме.

Ползите от йогата са: хармонично и здраво тяло, сила, гъвкавост, уравновесеност, концентрация, приемане, енергичност и жизнерадостност.