Безплатни кинопрожекции под звездите радват самоковци

„Кино под звездите” гостува в Самоков по случай празника на града. На сцената в Туристическата градина четири вечери се представят безплатно за зрителите четири български филма. Фестивалът се реализира от организацията “Кино под звездите”, създадена от режисьора Георги Костов, с подкрепата на Община Самоков.

Откриването бе във вторник с най-новия филм на режисьора Ники Илиев „Завръщане 2”. Представителят на „Кино под звездите” благодари на Община Самоков за поканата да гостуват за празника на града. Кметът Георгиев подчерта, че фактът, че толкова много хора са дошли на прожекцията, е показателно, че самоковци имат нужда от подобни събития. От друга страна е важно да се подкрепя българското кино.

Специален гост на откриването бе режисьорът и актьор Ники Илиев, който представи интересни и забавни моменти от заснемането на филма. Той сподели със самоковската публика емоциите и преживяванията на актьорите по време на снимките, трудностите, с които се е справил екипа на продукцията и нестандартните решения, които се е налагало да вземе като режисьор, за да се получи един наистина добър продукт. Забавен, емоционален и интересен, сюжетът прикова вниманието на публиката в продължение на два часа в първата вечер на фестивала „Кино под звездите”.