Безработни от Говедарци настръхнаха срещу директора на училището: Обяви място за чистачка, а не назначава никой, за свой човек ли го пази?

Бойко Пейчев: Ще има човек, когато видим какъв е бюджетът

22-01-04-2-114_n-copy
Новият директор на учлището Бойко Пейчев с кметовете на Самоков и Говедарци – Вл. Георгиев и Г. Шуманов

Свободно работно място за хигиенист в ОУ “Димчо Дебелянов“ разпали страстите в самоковското село Говедарци. Мястото е обявено за вакантно от началото на януари, но и досега няма назначен човек, недоволстват жители, които изпратиха сигнал до в. „Вяра” случаят да бъде проверен.

Справка на в. „Вяра“ в Бюрото по труда показа, че мястото е обявено на борсата от 13 януари до 16 януари, след което за него са насочени лица, но мястото остава незаето и досега. Свободната длъжност за чистачка е обявена и в Регионалния инспекторат. „Възмутително е при тази голяма безработица назначаването да се бави. Много е жалко, че директорът Бойко Пейчев е обявил място за чистачка в училището и въпреки подадените молби не назначава никого, дали не пази мястото за свой човек. Ще кажем, че по наша информация въпросното лице Галчева работи на друго място и предизвестието й изтича през месец февруари. Дотогава ли ще се пази мястото й? Притесняваме се, че постът на хигиенист ще бъде зает с връзки“, питат заинтересовани, които пожелаха имената им да се пазят в анонимност.

Репортер на „Вяра“ потърси за коментар наскоро назначения за директор Бойко Пейчев. На въпроса защо до момента не се назначава хигиенист, след като мястото е обявено официално,

Пейчев попита за кое място става въпрос, а след това категорично заяви: „Това решавам аз“ – отсече Пейчев. „Какъв е проблемът? Мястото не се пази за свой човек. Два щата бяха до началото на декември. Поради реализиране на икономии, защото миналата година имахме дофинансиране от бюджета на общината, съм спрял щата за известно време и няма да работи, за да реализираме пари“, заяви Пейчев.

На въпроса ни ще има ли назначен човек през месец февруари, той отговори – „Ще назначим, когато видим как е бюджетът. Бюджета ще го разберем в петък“ – каза още Пейчев. На питането ни какъв е бил бюджетът за миналата година, директорът на училището ни попита: „Вас какво ви интересува бюджетът.  В момента имам твърде много задачки, когато пожелаете, елате в училището и ще ви дам информация“ – покани ни Пейчев, като прекъсна веднага телефонния разговор.

Остава въпросът какъв е бюджетът на училището, в което учат около 70 деца в маломерни паралелки. Другите теми, които вълнуват хората в Говедарси, са какви щатове има в училището, колко са подадените молби за хигиенист в училището, защо до момента не се назначава човек, какви са възнагражденията на персонала, колко средства се заделят за ремонт на училището, достатъчни ли са? Часовете по физическо възпитание и спорт в училище провеждат ли се ефективно, или се приемат  като „свободни” часове, в които учениците имат свободата да правят каквото пожелаят, включително и да посещават кафенета и градинки около училището. Липсват ли спортни уреди и пособия? На тези въпроси предстои да даде отговор директорът на школото Бойко Пейчев.