Без винетки за Северната скоростна тангента

Снимка: БГНЕС

Няма да се искат винетки за Северната скоростна тангента, заяви днес премиерът Бойко Борисов.

„Нищо няма да се променя – това съм разпоредил на регионалното министерство и АПИ, от това, което е било миналата година, тъй както южната дъга е в рамките на града, така и северната тангента също е в рамките на града“.

Това каза премиерът Борисов след среща в Министерския съвет с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов, регионалния министър Петя Аврамова, вътрешния – Младен Маринов и министъра на финансите Владислав Горанов.

„Тя (Северната скоростна тангента – б.р.) е правена, за да им е по-удобно на хората. Защото казвам сега на кметовете, за съжаление, все от ГЕРБ, поддържайте ги, а не сега регионалното министерство и АПИ да се чудят как над 500 километра магистрали с по шест платна да ги чистят и да ги поддържат, колкото за две платна“, добави Борисов и уточни:

“Общината трябва да поеме поддръжката на Северната скоростна тангента, за да няма винетки. След като кметовете искат пътищата да са общински, да направят така, че да си ги поддържат. Като искате 12 платна в градовете, ето подаряваме ви ги, поддържайте ги”.

 

 

 

 

Източник: bnr.bg