Без победител в дебрито на оцеляващите! „Перун” и „Банско” поделиха точка

Дерби мачът от 27-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите, борещи се за оцеляване „Перун” и „Банско”, се игра на градския стадион в Кресна и завърши 1:1. Срещата беше от съществено значение и за двата отбора и бе равностойна до 30-ата минута. От този момент нататък по-добре заиграха футболистите на домакините. В 27-ата минута Петър Добринков не успя да превърне в гол центрирането отдясно на Милен Златков. Три минути по-късно при контраатака на домакините Иван Георгиев успя да простреля вратаря на „Банско” Хуго Гумиеро за 1:0. Този резултат се запази до края на първата част на срещата.

След почивката отново шанс за отбелязване на гол имаха футболистите на „Перун”. Иван Георгиев в 51-вата минута при контраатака на отбора на „Перун” от 15-ина метра обстрелва директно вратата на гостите, насочвайки топката в далечната страна на вратата, но тя прелетя на сантиметри в аут. В 69-ата минута образцово двойно подаване между Милко Георгиев и Мариан Ловков завърши с гол на последния и резултатът бе изравнен – 1:1. Футболистите на „Перун” опитваха чрез контраатаки на Милен Златков и Иван Георгиев да отбележат нов гол, но ударите им бяха твърде неточни. Влезлият в игра играещ треньор Благовест Ангелов в 66-ата минута опита с левия крак да изненада вратаря на гостите Хуго Гумиеро, но той улови кълбото. Последното чисто голово положение в редовното време отново проигра Благовест Ангелов, който след атака, подета от Милен Златков, последва пас към Иван Атанасов, той от движение нанесе директен удар срещу вратаря на „Банско”, топката се отби, попадна у Благовест Ангелов и той от 10-ина метра я изпрати встрани от вратата на гостите. В даденото триминутно продължение от главния съдия Любослав Любомиров домакините създадоха още една ситуация за отбелязване на гол, след като Милен Златков проби по десния фланг, центрира високо и намиращият се на втора греда Благовест Ангелов бутна топката към Красимир Ангелов, но Костадин Слаев се изпречи навреме и предотврати опасността пред вратата на „Банско”.
Старши треньорът на „Перун” Благовест Ангелов коментира играта така: „Излязохме за победа в този мач, но за жалост нещата не се получиха заради неточна стрелба от наша страна. В този мач се надигравахме с отбор, който е с десетократно по-висок бюджет от нашия и направи звездна селекция през зимата. Доволен съм и от частичния успех. Давам отлична оценка за съдийството на Любослав Любомиров и всички останали от екипа му”.
Георги Иванов от треньорския щаб на „Банско” от своя страна заяви: „Имахме повече голови положения от домакините през целия мач. Още при първата си атака с точен удар домакините поведоха в резултата. Изравнихме с гол на Мариан Ловков. Проиграхме няколко чисти голови положения. Но ако накрая домакините си бяха отбелязали положението, можеше да се стигне до нещо нежелателно. Спечелената точка е много ценна, защото е срещу пряк съперник за оцеляване в групата, и то на техен терен”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ