„Беласица“ загуби в Пазарджик от „Хебър“ с 1:3 след груби грешки в защита

Николай Димитров: Опитахме се да се противопоставим на домакините, но допуснахме нелеп изравнителен гол

В среща от 30-ия кръг на Трета югозападна футболна лига отборът на „Хебър“ се наложи с 3:1 над гостуващия „Беласица“ (Петрич) в Пазарджик.
Срещата започна отлично за четвъртите в класирането. Не бе изминала още 1-вата минута на двубоя, когато след скоростна контраатака по десния фланг петричани поведоха с 0:1 чрез попадение на Тодор Кръстев.
Голът пасив послужи като сигнал за отбора на домакините, които се стегнаха и пренесоха играта в полето на „Бела“. Въпреки това те трудно стигаха до голови ситуации. В 15-ата минута Спас Милушев изстреля истински снаряд към вратата на  гостите, но стражът им Благой Стоянов се справи.
7 минути след това Ангел Лачов също изпробва бдителността на петричкия вратар, но шутът му мина в аут. В 24-тата минута  Ангел Лачов от пряк свободен удар изпрати топката встрани от  вратата на „Беласица“. При ответната контраатака Запро Динев проби отдясно защитата на „Хебър“, но ударът му по земя беше избит с крак от вратаря на домакините в корнер.
Футболистите на „Хебър“ не се отказаха да атакуват и в 29-ата минута Цветлин Тонев се размина с изравнително попадение само заради навременната намеса на вратаря на гостите.
Изравнителното попадение падна в 37-ата минута след колективна грешка на гостите. Спас Милушев овладя една топка в зоната на 30-ия метър от вратата на „Бела“, преодоля  пресрещналия го противников защитник и насочи с левия си крак  топката в далечния ъгъл на Благой Стоянов. Кълбото се удари в страничната греда и се върна в краката на непокрития Цецо Павлов, който на празна врата изравни – 1:1.
Натискът на домакините продължи и в началото на втората част.
В 49-ата минута Цветелин Тонев пресече една топка в центъра на терена и тръгна на скорост към вратата на „Беласица“,  подаде на непокрития Георги Георгиев, който нямаше как да сгреши от чиста позиция за 2:1.
След попадението „Беласица“ тръгна да търси промяна на резултата в своя полза. Отборът на „Хебър“ се позатвори и разчиташе напред на контраатаки. В 69-ата минута Георги Георгиев проби по десния фланг и пусна успореден пас, но Стефан Лачов и Цветелин Тонев се разминаха с топката отблизо.
В 74-тата минута влезлият в игра Стефан Лачов стреля неточно.  Две минути след това той изскочи в удобна позиция и простреля  Благой Стоянов за 3:1, с което на практика реши и изхода на мача.

Танчо Калпаков – старши треньор на „Хебър“, естествено след мача заяви, че е доволен от победата. „Посвещаваме я на Пазарджик и феновете на отбора. Не крия, че имах притеснения, защото „Беласица“ е един от добрите отбори в групата, бях ги разузнал и знаех, че са силни на контраатака. Те излязоха в схема 1-5-4-1, която бях предвидил. При първия гол допуснахме много леко техен състезател да премине почти цялата ни половина, вместо да го спрем с тактически фаул. Доволен съм обаче, че намерихме сили да обърнем мача. В предишния се случи обратното, защото и късметът в Сапарева баня не ни покри. Това, че направихме обрат, ме радва, защото говори за характер. „Хебър“ (Пазарджик) не дава мачове. Казвам го в отговор на някои подхвърляния и коментари, че едва ли не сме паднали нарочно от „Германея“. Това беше нелепа загуба. Да, не играхме добре , но съм готов да седна с всеки да коментирам, защото мача го има на запис”, коментира Калпаков.

„Получи се нелош мач. „Хебър“ е сериозен отбор, който играе футбол. Знаех, че ще ни е трудно. Имах кадрови проблеми с един наказан и двама контузени. Въпреки това се опитахме да се противопоставим на домакините. Допуснахме нелеп изравнителен гол в края на първата част. После се стигна и до 2:1 след груба индивидуална грешка и оттам нататък мачът стана атака за атака и домакините решиха изхода на срещата.
До края на шампионата ще гоним максимален брой победи, макар че съм наясно, че ще бъде трудно“, заяви наставникът на „Беласица“ Николай Димитров-Джаич.