„Беласица“ загуби контролата си срещу „Пирин“ (Благоевград)

В първия си контролен мач от лятната подготовка отборът на Беласица гостува на Пирин Благоевград и претърпя загуба с 3 гола разлика.

През първата част на срещата наставникът на петричкия тим Данаил Бачков изведе най-доброто на терена. Между тях бяха и завърналите се отново в тима Димитър Стоев и Владимир Кабранов. Като цяло играта бе равностойна , като Васил Тачев, Тодор Кръстев и Запро Динев след бързи контраатаки не бяха точни в завършващата част срещу вратаря на Пирин. В 37-ата минута Петър Христов от домакините остана непокрит и от 12-13 метра директно простреля вратаря Кирил Георгиев за 1:0. На база на показаната игра този резултат не беше реален.

През втората част на мача Данаил Бачков даде шанс на нови футболисти, застояли се по различни причини през изминалото първенство на скамейката. Отборът на домакините стоеше по-добре на терена и диктуваше играта. В 72-ра минута Росен Кръстев направи резултата 2:0, а в самия край на срещата след грешка на младия 15 годишен Влади Стоилов топката прелетя покрай него и след като не успя да я отклони тя влезе в мрежата за 3:0. С добри прояви през второто полувреме от влезлите в игра се представиха Георги Спасов и завърналия се отново в отбора Кристиян Стоилов.

Този мач петричките футболисти изиграха само при проведени 4 занимания. Този негативен резултат не бива да се счита за нещо фатално, защото контролите са за това да се види какво е моментното състояние на различните футболисти и допуснатите грешки да се отстраняват по време на тренировките за да не се повтарят по време на официалните срещи за първенството.

Следващия контролен мач на Беласица е в събота 14 юли от 10 часа на градския стадион в Сандански срещу местния Вихрен.