„Беласица“ и „Вихрен“ завършиха наравно 1:1, треньорът Емил Тренков в основата на изравнителното попадение за гостите

Отборът на „Беласица“

Нападателите и на двата отбора се надпреварваха да пропускат от изгодни положения

В мач от 33 кръг от  първенството на ЮЗ трета лига отборите на „Беласица“ (Петрич) и „Вихрен“ (Сандански) хвърлиха много енергия за победа, но не успяха. В 4-ата минута Марти Таушанов от близо изпрати топката в мрежата на Захари Димитров за 1:0.

Футболистите на „Вихрен“

От този момент нататък на три пъти футболистите на гостуващия тим не успяха от близо  да огорчат вратаря на домакините Кирил Георгиев сред удари на Александър Русков, Вальо Георгиев и Илия Каталски. В 24-ата минута Запро Динев от отбора на домакините бе изведен пред наказателното поле на гостите, излъга и вратаря им, но не успя да изпрати кълбото в опразнената врата. Две минути по-късно Атанас Димитров тръгна от дълбочина с топката, насочи я към Тодор Кръстев и той от 15 метра технично не успя да огорчи вратаря на Вихрен Захари Димитров.

До края на първото полувреме играта се водеше изцяло пред вратата на „Беласица“, но нападателите на „Вихрен“ и най-вече Венци Стоянов, на няколко пъти не успяха от близо сами срещу вратаря Кирил Георгиев.

През второто полувреме на мача отново далеч по-добрият отбор бе този на „Вихрен“. Венци Стоянов продължи със своите  пропуски от близо. Николай Георгиев и Илия Каталски като по чудо не успяха да изпратят топката от няколко метра в мрежата на Кирил Георгиев. В 60-ата минута включилият се в помощ на нападението капитан на „Вихрен“ Вальо Георгиев при отбита топка от отбора на „Беласица“ не успя от три метра да простреля стража Кирил Георгиев, изпращайки топката високо в аут. В 67-ата минута Венци Стоянов бе изведен отлично в наказателното поле на „Беласица“ и сам срещу Кирил Георгиев не успя да го преодолее. Минута по-късно Вальо Георгиев с последни усилия изби топката от краката на озовалия се вътре в наказателното поле на „Вихрен“ Запро Динев. Александър Смилков с отлична проява в 70-ата минута изби топката на няколко метра пред вратата от краката на Венци Стоянов. В 76-ата минута играещият треньор Емил Тренков отлично центрира в наказателното поле на домакините и Венци Стоянов изравни при меле за 1:1. До края на срещата пропуски на два пъти направиха Георги Владимиров и Николай Георгиев от отбора на „Вихрен“.