„Беласица” остава на НСБ „Цар Самуил” в Петрич, след като наемателят и общинската управа се разбраха

Вторник ще е първият работен ден за новия старши треньор на „Беласица” Саша Симонович. Дали ще възобновят заниманията си наличните футболисти и от колко часа, все още не е уточнено.
„Радващото както за мен, така и за любителите на футбола в Петрич е фактът, че кметът се е разбрал с наемодателя на НСБ „Цар Самуил”  да се ползват терените и за в бъдеще. Все пак „Беласица” е авторитетно име в българския футбол и нямаше да й отива да провежда заниманията си и да се играят официалните мачове по селата. На обяд ще разговаряме с Георги Петров във  връзка с основните неща, касаещи бъдещата ни работа в клуба. Ще изготвим график за тренировките по групи съгласно указанията на министъра на здравеопазването и този на спорта. Ще разгледаме  и вътрешния правилник. Ако евентуално се налага някаква промяна, ще я направим. Другото основно нещо, което трябва да стане, е да се запозная с наличните футболисти и да се уточни кой ще бъде другият помощник-треньор  освен този на вратарите”, сподели Саша Симонович.
Оказа се, че треньорът на вратарите Валери Дагалов е бил част от щаба на играещия отбор на „Вихрен” Сандански в А група през 2006 година, когато Саша Симонович е бил състезател
в санданския тим.

Ташко СУЛЛЬОТОВ