Беласица отпадна за Купа България

С един гол Чавдар (Етрополе) отстрани комитите

С гол на Мартин Кръстев в 86-та минута отборът на третодивизионния Чавдар (Етрополе) отстрани Беласица от 1/16 финалите на турнира за Купата на България. В този мач старши треньорът на Бела Венцислав Иванов пусна в игра десет нови футболисти, за разлика от последния мач за първенството срещу Струмска слава (Радомир).
„Когато владеехме топката на терена и играехме най-добре в срещата, допуснахме гол от границата на наказателното поле. Защитата ни не скъси дистанцията на голмайстора Мартин Кръстев, който отбеляза единственото попадение в срещата. В интерес на истината, домакините имаха повече голови положения. Във фаза атака играехме малко плахо. Ще продължа да работя за изправяне на грешките. Имахме своите шансове за голове, но Георги Станимиров, Запро Динев и Живко Димитров не бяха точни срещу вратата на домакините. След дълго отсъствие в игра се включи нападателят Стивън Кирилов, който се представи добре. Щеше да е хубаво да продължим в по-нататъшната фаза за Купа България, защото като има повече мачове, се дава шанс на всички футболисти да играят на терена. Преди загрявката за мача срещу Чавдар и след него проведох по една тренировка с наличните футболисти, което е част от програмата ми за тренировки за мача срещу Спартак (Плевен), който ще се играе на 30 септември. Дадох два дни почивка за футболистите, за да се възстановят. От неделя възобновихме тренировките”, сподели Венцислав Иванов.

Беласица: Димитър Пангев, Атанас Чепилов, Валентин Костов, Атанас Димитров, Христо Петров, Симеон Бояджиев, Куфре Ета, Георги Станимиров, Стивън Кирилов, Живко Димитров, Димитър Иванов (Мариан Вангелов, Запро Динев, Марти Таушанов, Илия Карапетров, Владимир Гогов)