Беласица падна и от Лудогорец ІІ в Симитли

Снимка – ПФК Лудогорец

Мъжкият отбор на ОФК Беласица претърпя шеста поредна загуба и 17-та от началото на първенството. Това стана в последния им домакински мач на стадион „Арена Симитли“ срещу дублиращия  отбор на Лудогорец (Разград).

Срещата започна равностойно в първите минути. Постепенно футболистите на Лудогорец ІІ упражниха лек превес и по-често започнаха да се озовават пред вратата на домакините. Първото чисто голово положение за отбора на гостите бе в 18-та минута, когато след грешка в средата на терена топката бе отнета и насочена към Тихомир Димитров, който отблизо обстреля вратаря Кирил Георгиев, но той бе блестящ и не допусна топката зад себе си. Пет минути по-късно имаше поредна навременна намеса на петричкия вратар, след като този път бе обстрелян от Димитър Илиев. Първия си опит за превземане на противниковата врата направи Димитър Иванов, който с удар от 25 метра атакува мрежата на гостите, но стражът им Дамян Христов бе на мястото си. В 40-та минута около 200 фена на Бела, дошли да подкрепят отбора си, поискаха дузпа за игра с ръка от страна на защитник на гостите, но главният съдия Стилян Колев бе категоричен и с жест показа, че ръката на защитника на противниковия тим е била прилепната към тялото му. В самия край на полувремето Димитър Иванов след атака по левия фланг опита от мястото на дузпа да открие резултата, но вратарят Дамян Христов отново се намеси по най-добрия начин.

След почивката футболистите и на двата отбора заиграха на по-високи обороти и атаките се редяха една след друга и пред двете врати. Запро Динев, Мариян Вангелов и влезлият Живко Димитров обстрелваха от различни разстояния вратаря Дамян Христов, но не успяха да го прострелят. Веднъж и Атанас Карачоров с глава насочи топката към противниковата врата, но Александър Ганчев изби топката на метри от голлинията. В 59-та минута Валентин Цветанов от Лудогорец ІІ от фаул изпрати топката неспасяемо във вратата на Кирил Георгиев за 0:1. Вторият гол за отбора на гостите отбеляза Йоан Йорданов в даденото продължение от главния съдия Стилян Колев след като при оголена защита на домакините успя да изпрати топката в мрежата на Кирил Георгиев за 0:2.

И този път  около 200 фенове пропътуваха разстоянието от Петрич до Симитли за да подкрепят отбора на Беласица. Независимо от загубата, те изпратиха с аплодисменти петричките футболисти за старанието и желанието за игра, които проявиха срещу един от най-силните отбори в групата – този на Лудогорец ІІ.

„Претърпяхме нова загуба, този път от Лудогорец ІІ. Жалко е, че не успяхме да реализираме головите си положения и да спечелим мача. Хубавото е, че това, което се случва напоследък, става в края на първенството. Вече нашите футболисти са в почивка. Ще се работи по това време по въпроса за селекцията-освободени от наличните и какви нови ще се търсят по постове. Естествено на преден план стои въпросът за новия старши треньор”, сподели Ивайло Хаджигаев- управител на ОФК Беласица.

Тодор Живондов-старши треньор на Лудогорец ІІ: „Изиграхме силно второ полувреме, в което реализирахме и две попадения. Домакините също имаха чисти голови положения, но не успяха да ги реализират.  Като цяло надиграхме игрово домакините. Победата ни е напълно заслужена”.

 

Беласица:

Кирил Георгиев,  Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Мартин Русков, Динчо Йовчев (капитан), Христо Петров, Симеон Бояджиев, Георги Шаламанов, Запро Динев, Димитър Иванов, Мариян Вангелов (Атанас Чепилов, Живко Димитров, Костадин Костадинов, Панталей Цеков, Аспарух Смилков)

Ташко СУЛЬОТОВ