Беласица победи в контрола Септември (Симитли) с 3:2 в Микрево

Ташко СУЛЬОТОВ
Беласица стартира с победа контролите, като победи на стадиона в Микрево третодивизионния Септември (Симитли) с 3:2.

Срещата започна с елементарна грешка на защитата на домакините, като във 2-ра минута Стилиян Спасов бе спънат вътре в наказателното поле и отличният в този мач авторитетен български арбитър Ивайло Стоянов отсъди съвсем справедливо дузпа за гостите. Опитният Владислав Златинов насочи силно топката от бялата точка, вратарят Кирил Георгиев изби кълбото, което срещна страничната греда и бе изчистено навреме от защитата. Личеше умората сред футболистите на двата отбора, защото все пак досегашните занимания от първия етап на зимната подготовка бяха най-вече за физически натоварвания. Имаше битка на терена, но много малко голови ситуации пред двете врати.

В 41-ва минута главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа, този път в полза на символичните домакини. Тя бе за спъване на Атанас Карачоров вътре в наказателното поле. Капитанът Симеон Бояджиев бе точен и резултатът бе открит – 1:0. В 43-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на домакините намиращият се на втора греда Иво Иванов-Папен с крак изпрати топката неспасяемо в мрежата за 1:1.

Второто полувреме започна с променени състави на двата тима. Наставникът на гостите Стефан Гошев даде шанс на много млади момчета, между които отлично впечатление направи Илчо Камишев от Марикостиново, който в момента носи фланелката на Септември (Симитли). 18-годишният футболист бе в основата на почти всички атаки на гостуващия тим. В 50-та минута при бърза контраатака на домакините Атанас Чепилов със страхотен рейд навлезе в наказателното поле на гостите и умело излъга вратаря им за 2:1. В 70-та минута при успешна атака, подета от Илчо Камишев, последва удачно центриране в наказателното поле на домакините, Топузов отклони кълбото към Николай Хаджиниколов-Хаджи, който изпрати топката в мрежата за 2:2. В 75-та минута при контраатака на петричкия тим, топката бе насочена към Запро Дшнев, който я овладя и стреля точно, изпращайки я в мрежата зад стража на Септември за 3:2.

До края срещата се доиграваше и не се стигна до попадение в двете врати.
Около 100-тина зрители изгледаха този мач, като повечето от тях бяха от Петрич.
Наставникът на Септември (Симитли) Стефан Гошев изрази задоволството си от невероятното съдийство на съдийската тройка от Петрич Ивайло Стоянов, Любо Танев и Илия Илиев.

„Мачът започна добре за нас. Получихме право да изпълним единадесетметров наказателен удар, който бе пропуснат от Златинов. В 65-та минута на мястото на Топузов пуснах в игра най-младото попълнение в отбора – шестнадесетгодишния Никола Вълчев, който започна тренировка с отбора на мъжете.
Резултатът претърпя много промени. Беласица успяха да отбележат гол. След възлов удар на Иванов изравнихме за 1:1. Малко по-късно бе отсъдена дузпа за отбора на Беласица (Петрич) и поведоха с 2:1. Добра беше намесата на Николай Хаджиниколов, който след направена контраатака с глава изравни резултата за 2:2. Малко преди края на игровото време в 88-та минута заради колективна грешка на нашите футболисти Беласица отбеляза още един гол”, сподели наставникът на ФК Септември Стефан Гошев.