„Беласица” победи с 2:1 „Банско”, мисли за “Сливнишки герой”

Слабо съдийство, не дадоха дузпа за нас, а за „Банско” отсъдиха спорна, казаха от петричкия щаб

”Беласица” (Петрич) и ФК „Банско” се срещнаха на стадион „Цар Самуил” в отложения мач от 19-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Старши треньорът на петричкия тим Саша Симонович предрече, че мачът да бъде труден, тъй като “Банско” се бори за оцеляване на всяка цена.
Срещата започна с натиск на футболистите на домакините, като в основата бе неуловимият и в този мач Стивън Кирилов. Най-вече по десния фланг той с лекота преминаваше през изпречилите му се футболисти и се превърна в истинската заплаха за „козлите”. Още във 2-рата минута Кирилов навърза петима от банскалии, последва директен обстрел и вратарят на гостите Хуго Гумиеро изби кълбото в корнер. Три минути по-късно след триходова комбинация на петричкия тим Димитър Стоев разтресе напречната греда зад Хуго Гумиеро. В 6-ата минута след отлично центриране на Живко Димитров Марти Таушанов откри с глава за 1:0. Футболната вихрушка не спираше пред вратата на гостите. Атака след атака на Стивън Кирилов, но и пропуск след пропуск отблизо на колегите му. В 39-ата минута при поредно меле пред вратата на гостите Стивън Кирилов със страхотен шут от движение изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл зад стража им Хуго Гумиеро за 2:0. Това беше и венец за отличната му игра на терена до момента.
Втората част на срещата наставникът на „Банско” Георги Иванов започна с двойна смяна. В игра влязоха Тиаго Галафаси и Веско Весков. Отборът на „Беласица” не започна полувремето с атаките така, както бе през първата част. В 54-тата минута главният съдия Никола Рамунски отсъди дузпа в полза на „козлите” и тя бе реализирана от Милко Георгиев за 2:1. Това сякаш стресна петричките футболисти и те заиграха отново така, както бе преди почивката. Заредиха се поредица от атаки, като се започне от Стивън Кирилов, Живко Димитров, Димитър Стоев на два пъти, Марти Таушанов. Все нещо не достигаше на футболистите на домакините резултатът да бъде променен. Чест прави на Симеон Бояджиев и Стивън Кирилов, които често се връщаха при нужда да помагат на своите колеги отзад. Последният в 73-тата минута спря навреме устремилия се Милен Лефтеров, преди да навлезе в наказателното поле на „Беласица”. Главният съдия Никола Рамунски започна да прави грешки след грешки на терена с неадекватните си действия и предизвикваше присъстващите на стадиона. В 84-тата минута влезлият в игра Патрик Попов изведе Живко Димитров, но насочената топка не излъга вратаря Хуго Гумиеро. Така макар и с далеч по-добра игра футболистите на „Беласица” се добраха до победа много трудно с резултат само с един гол разлика.
След срещата наставникът на гостите Георги Иванов сподели: „Футболистите на „Беласица” сами са си виновни, след като създадоха доста голови положения и не успяха да ги реализират. Имаше и от наша страна добри ситуации и можехме да спечелим нещо от този двубой. Като цяло мачът беше нервен, защото и двата отбора търсеха спечелване на нещо, което им трябваше”.
„Добър мач за нашия отбор. Истинското си лице футболистите на „Беласица” показаха през първото полувреме. Не сме доволни през втората част на срещата. Съдийството като цяло бе слабо. Главният съдия не отсъди дузпа в наша полза, след като защитник на гостите отби топката с ръка в собственото си наказателно поле. Отсъдената дузпа в полза на „Банско” бе спорна, защото техният нападател падна артистично. Девет чисти голови положения не успяхме да превърнем в голове. Важното е, че спечелихме срещата. Вече мислим за мача в Сливница, където в събота ще гостуваме на местния „Сливнишки герой”. За този мач ще проведа две възстановителни тренировки. Завръща се след изтърпяно наказание Атанас Карачоров, който със сигурност ще внесе свежест в отбора. В разширения състав имаме още свежи футболисти, които се надявам да ползваме в съботния двубой”, сподели Ивайло Хаджигаев от треньорския щаб на „Беласица”.

”Беласица”: Захари Димитров, Александър Смилков, Атанас Димитров, Костадин Николов, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, Владимир Гогов, Живко Димитров, Димитър Стое,в Марти Таушанов, Стивън Кирилов /Патрик Попов, Айвън Ангелов, Марин Георгиев/

”Банско”: Хуго Гумиеро, Никола Мицански, Йордан Лечов, Костадин Слаев, Кирил Николов, Костадин Василев, Боби Хазуров, Милко Георгиев, Денис Ангелов, Мохамед Потчи, Марио Димитров /Милен Лефтеров, Веско Весков, Тиаго Галафаси, Борис Божинов/

Ташко СУЛЬОТОВ